Sunday, March 22, 2020 - 13:13

Obavještavamo sve građane na području Županije Zapadnohercegovačke da je Stožer civilne zaštite na izvanrednoj sjednici donio Zapovijed o uvođenju policijskog sata u trajanju od 18.00 do 05.00 sati.  Pod pojmom policijskog sata podrazumijeva se zabrana svih kretanja bez odobrenja nadležnog tijela.

Svi građani su dužni poštivati ovu Zapovijed koja je na snazi od 22.ožujka 2020.godine od 18.00 sati, kao i svih ostalih Zapovijedi koje je donio Stožer civilne zaštite ŽZH, a koje su na snazi do 31.ožujka 2020. godine. Poštivanje i provođenje ove zapovijedi nadzirat će policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH. Svi građani koji se ogluše o zapovijedi Stožera civilne zaštite ili odbiju zapovijedi policijskih službenika, bit će strogo sankcionirani.  

Ovim putem obavještavamo sve pravne osobe na području Županije Zapadnohercegovačke da usklade svoj rad, odnosno radno vrijeme, zbog uvođenja policijskog sata.

Također, želimo Vas upozoriti da svi oni koji moraju ići na radna mjesta u vrijeme policijskog sata, isti moraju posjedovati potvrde ili propusnice od gradskih ili općinskih stožera na kojima pored osobnih podataka moraju biti naznačene i relacije putovanja od mjesta prebivališta do radnog mjesta.

Svi građani su dužni poštivati Zapovijedi Stožera civilne zaštite i pridržavati se na radnim mjestima svih uputa vezanih za higijenske uvijete, poštivanje socijalne distance, korištenje zaštitne opreme i zaštitnih sredstava.

O svim daljnjim uputama i Zapovijedima Stožera civilne zaštite bit ćete blagovremeno izviješteni preko naše web stranice.

 

Ljubuški, 22.03.2020. godine

 

MUP ŽZH