Thursday, August 10, 2023 - 09:56

Dana 09.08.2023. godine oko 18.00 sati, PU Ljubuški je zaprimila prijavu da je u mjestu Humac u Ljubuškom osoba A.P.(1993) istukla svog oca V.P.(1959), te da je isti najvjerojatnije mrtav.

Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Ljubuški, kao i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Ljubuški koji su u obiteljskoj kući navedenih zatekli mrtvo tijelo osobe V.P. s vidljivim ozljedama na tijelu koje ukazuju da su nastale od strane druge osobe, te osobu A.P. koji je registrirani duševni bolesnik.

Policijski službenici OKP PU Ljubuški su osobu A.P. lišili slobode, te o svemu izvijestili dežurnog Županjskog tužitelja u Širokom Brijegu.

Uz nazočnost dežurnog Županijskog tužitelja ŽZH i mrtvozornika, policijski službenici PU Ljubuški su izvršili očevidne radnje na mjestu događaja, a tijelo preminulog je prevezeno u gradsku mrtvačnicu ,,Bijeli Brijeg'' u Mostaru gdje će se izvršiti obdukcija.

Policijski službenici PU Ljubuški nastavljaju s postupanjem u cilju utvrđivanja svih činjenica vezanih za predmetno kazneno djelo Ubojstvo, opisano i kažnjivo po čl. 166 Kaznenog zakona F BiH, te će predmet po žurnom postupku kompletirati i uputiti izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu protiv A.P.(1993) Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH