Monday, July 5, 2021 - 15:38

Dana 05.07.2021. godine u 07:40 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da se na magistralnoj cesti M6.1, u mjestu Dobrič, dogodila teška prometna nesreća.

 Po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja izišli su policijski službenici PU Široki Brijeg i djelatnici Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg te je utvrđeno da je u prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala a pet osoba je zadobilo tjelesne ozljede.

Očevid su izvršili policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg pod nadzorom dežurnog županijskog tužitelja.

Izvršenim očevidom utvrđeno je da se iz smjera Mostara kretalo motorno vozilo marke Mercedes, model 190D, BH reg. oznaka, kojim je upravljao T. F. (63) iz Mostara, a iz smjera Širokog Brijega kretalo se motorno vozilo marke Mercedes, model Sprinter, BH reg. oznaka, kojim je upravljao I. P. (40) sa šireg područja Posušja, a s njim u vozilu nalazila su se četiri putnika, svi s područja Posušja.

Nadalje, očevidom je utvrđeno da je motorno vozilo marke Mercedes model 190D, kojim je upravljao T. F. (63), prilikom izlaska iz blagog lijevog zavoja  prešlo na lijevu stranu kolnika, u trenutku kada se tom stranom kolnika iz smjera Širokog Brijega kretalo motorno vozilo marke Mercedes, model Sprinter, kojim je upravljao I. P. (40) te je u tom trenutku došlo do kontakta između vozila pri čemu je na vozilima nastala velika materijalna šteta, vozač Mercedesa, model 190D je smrtno stradao a vozač Mercedesa, model Sprinter, kao i putnici u vozilu, zadobili su tjelesne ozljede.

            U cilju utvrđivanja uzroka prometne nesreće po nalogu županijskog tužitelja izvršit će se obdukcija tijela smrtno stradalog T. F. (63) a navedena vozila su izuzeta i prevezena u krug PU Široki Brijeg.