Tuesday, October 10, 2023 - 09:27

RASVIJETLJENO KAZNENO DJELO NEOVLAŠTENA PROIZVODNJA I STAVLJANJE U PROMET OPOJNIH DROGA

Policijski službenici OKP-a (Odsjeka kriminalističke policije) PU Posušje rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH.

Naime, policijski službenici OKP-a PU Posušje, provodeći pojačane aktivnosti u borbi protiv zlouporaba opojnih droga, dana 09.10.2023. godine oko 20:30 sati, na lokalitetu Osrdak, u mjestu Rastovača, općina Posušje, zatekli su četiri osobe koje su legitimirali a pretragom mjesta događaja pronašli su odbačeni veći paket.

Tom prilikom A. D. (30) iz Mostara, izjavio je da je paket njegov te da se u njemu nalazi opojna droga marihuana koju je na područje Posušja dovezao s motociklom marke Yamaha, BH registarskih oznaka, s ciljem stavljanja u promet.

Policijski službenici OKP-a o događaju su izvijestili dežurnog županijskog tužitelja; na mjestu događaja izvršili su očevid i izuzeli pronađeni paket; u službenim prostorijama PU Posušje saslušali su tri osobe u svojstvu svjedoka te su A. D. (30) ispitali u svojstvu osumnjičenoga na okolnosti izvršenja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH.

Nakon kompletiranja predmeta PU Posušje podnijeti će Županijskom tužiteljstvu Izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv A. D. (30), zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH.