Wednesday, December 28, 2022 - 10:10

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke provela je društveno odgovornu kampanju pod nazivom "Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja" s ciljem podizanja svijesti građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tijekom blagdana, kao i promoviranje odgovornog vlasništva nad vatrenim oružjem.

Kampanja je provedena uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacijskog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini, a u okviru projekta „Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini" (PILLAR).

U srijedu  21.12.2022 i četvrtak 22.12.2022.  godine, na trgovima i na drugim mjestima gdje se okuplja veći broj građana,  u Grudama, Ljubuškom, Posušju i Širokom Brijegu, policijski službenici dijelili su promotivne materijale s ključnim porukama kampanje: „Neovlaštena uporaba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te je kažnjiva“ i „Pucanje u zrak iz vatrenog oružja može nenamjerno uzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške tjelesne povrede i psihološke traume“.

Ovim putem apeliramo na građane da se suzdrže od uporabe vatrenog oružja tijekom blagdana, posebno na mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kako bi blagdani protekli u dostojanstvenom ozračju.

„Projekt PILLAR realizira se u okviru inicijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju financiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Republika Francuska, Kraljevina Švedska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz potporu Europske unije.“

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH

https://mupzzh.ba/content/slavi-odgovorno-slavi-bez-vatrenog-oru%C5%BEja