Wednesday, July 29, 2020 - 10:09

Četiri osobe lišene slobode.

Dana 18.07.2020. godine u 12.25 sati PU Ljubuški je zaprimila prijavu da je u kraćem proteklom vremenskom periodu u ulici Vitinskoj u Ljubuškom, iz objekta koji se nalazi u neposrednoj blizini obiteljske kuće A.G., a koji služi kao staja za stoku, otuđeno više komada domaćih životinja ovaca i goveda od strane NN osobe ili više njih.

Policijski službenici PU Ljubuški su na mjestu događaja izvršili očevidne radnje, te zbog postojanja osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo iz čl.287. KZ F BiH Teška krađa, poduzeli sve potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja navedenog kaznenog djela.

Operativnim radom na terenu policijski službenici Odjela kriminalističke policije PU Ljubuški su došli do saznanja da bi osobe Z.N.(32)  iz Ljubuškog, A.Č.(31) iz Bihaća, A.H.(19) iz Vareša i M.M.(34) iz Travnika mogle dovesti u vezu sa počinjenjem navedenog kaznenog djela.

Zbog postojanja osnove sumnje da su gore imenovani počinili kazneno djelo iz čl.287. KZ F BiH Teška krađa, isti su dana 28.7.2020. godine lišeni slobode te je nad istima zavedena kriminalistička obrada tijekom koje su ispitani u svojstvu osumnjičenika a kojom prilikom su isti u potpunosti priznali počinjenje gore navedenog kaznenog djela.

O svemu je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, te po kompletiranju predmeta policijski službenici PU Ljubuški će protiv gore imenovanih uputiti Izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

 

UPRAVA POLICIJE