Tuesday, November 29, 2022 - 14:02

Operativnim radom policijski službenici OKP-a PU Ljubuški u suradnji s policijskim službenicima OKP-a PU Široki Brijeg su došli do pouzdanih saznanja da bi se u vezu kao počinitelj kaznenog djela Teške krađe počinjenog u ranijem razdoblju na području Ljubuškog, mogla dovesti osoba M.Z.(33) iz Širokog Brijega.

Dana 24.11.2022. godine oko 13.00 sati u mjestu Dobrič, Široki Brijeg, policijski službenici PU Široki Brijeg su zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke VW Touran, bh registarskih oznaka, kojim je upravljao imenovani M.Z. iz Širokog Brijega.

Tom prilikom kod istog su pronađeni i izuzeti određeni predmeti koji potječu iz počinjenog kaznenog djela Teške krađe od dana 14.10.2022. godine u mjestu Grljevići u Ljubuškom.

Zbog postojanja osnova sumnje da je M.Z. počinio kazneno djelo iz čl. 287 KZ F BiH Teška krađa isti je lišen slobode, te je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je od strane policijskih službenika OKP-a PU Ljubuški ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti navedenog kaznenog djela.

Po kompletiranju predmeta protiv M.Z. bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom kaznenom djelu opisanom u čl. 287 KZ F BiH.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH