Tuesday, February 9, 2021 - 12:38

Dana 08.02.2021. godine u 21:30 h, postupajući u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg, u suradnji s policijskim službenicima uniformirane policije PP Široki Brijeg, u mjestu Ljuti Dolac zaustavili su i kontrolirali pmv marke Mercedes Benz, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao D. P. (19) sa šireg područja Mostara.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduju li zabranjene supstance, D. P. (19) potvrdno je odgovorio te je dragovoljno predao papirnu vrećicu u kojoj se nalazi neutvrđena količina zeljaste tvari koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu, što je od istoga oduzeto uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg izvršena je kriminalistička obrada nad D. P. (19) te je isti ispitan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti.

Po kompletiranju predmeta PU Široki Brijeg podnijeti će Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv D. P. (19) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga  iz čl. 239. KZ-a F BiH.

                                                                                 

UPRAVA POLICIJE