Thursday, November 3, 2022 - 13:43

Dana 6.9.2022. godine, u 06.56 sati, PU Ljubuški je zaprimila prijavu da je izvršeno kazneno djelo Teška krađa u obiteljskoj kući koja se nalazi u mjestu Grljevići u Ljubuškom, kojom prilikom je od strane NN počinitelja ili više njih otuđeno više predmeta.

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Ljubuški, u suradnji s policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg te Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, su došli do saznanja da bi mogući počinitelj kaznenog djela mogao biti I.Š.(19) iz mjesta Borajna, Grude.

I.Š. je dana 31.10.2022. godine lišen slobode, te je ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti počinjenog kaznenog djela iz članka 287. KZ F BiH Teška krađa, a kod istog su pronađeni i izuzeti otuđeni predmeti.

Također, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije PU Grude, u suradnji  s policijskim službenicima Odsjeka kriminalističke policije PU Široki Brijeg te Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, došli su do saznanja da je gore imenovani I.Š.(19) mogući počinitelj još jednog  kaznenog djela Teške krađe počinjenog u ranijem periodu.

Naime, dana 8.10.2022. godine u 10.00 sati  PU Grude zaprimila je prijavu da je u Srednjoj školi A.B.Šimića u Grudama izvršena provala kojom prilikom su otuđeni laptopi.

Imenovani I.Š. je na okolnosti gore navedenog kaznenog djela iz čl.287. KZ F BiH Teška krađa ispitan u svojstvu osumnjičenika.

 

Po kompletiranju predmeta,  protiv I.Š.(19) bit će upućena izvješća Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom kaznenom djelu opisanom u čl. 287. KZ F BiH.

 

 

UPRAVA POLICIJE