Thursday, February 1, 2024 - 11:03

PRONAĐENO SEDAM SMOTULJAKA U KOJIMA SE NALAZI BIJELA PRAŠKASTA TVAR KOJA ASOCIRA NA OPOJNU DROGU KOKAIN

Dana 31.01.2024. godine u večernjim satima policijski službenici PU Posušje rasvijetlili su dva kaznena djela - kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH i kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. Kaznenog zakona F BiH.

Naime, istražitelji Odsjeka kriminalističke policije PU Posušje, provodeći pojačane aktivnosti u borbi protiv zlouporaba opojnih droga, jučer oko 20,10 sati, na magistralnoj cesti M15 u mjestu Osoje, zajedno s policijskim službenicima uniformirane policije PP Posušje, zaustavili su i kontrolirali motorno vozilo marke VW Golf, HR reg. oznaka, kojim je upravljao J. K. (19), a s kojim se u vozilu kao suvozač nalazio M. V. (19), oba iz Imotskog, RH.

Na pitanje postavljeno od istražitelja – posjeduju li zabranjene tvari, isti su odgovorili da posjeduju određenu količinu opojne droge kokain.

J. K. (19) je policijskim službenicima dragovoljno predao smotuljak u kome se nalazi bijela praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu kokain, a M. V. (19) je također dragovoljno predao šest smotuljaka u kojima se nalazi bijela praškasta tvar, koja asocira na opojnu drogu kokain, za što su im izdane odgovarajuće potvrde.

O svemu navedenome izvještena je dežurna županijska tužiteljica koja je ovlastila policijske službenike da u službenim prostorijama PU Posušje ispitaju J. K. (19)  u svojstvu osumnjičenika na okolnosti izvršenja kaznenog djela Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. Kaznenog zakona F BiH, te da ispitaju M. V. (19) na okolnosti izvršenja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH, što je i učinjeno.

Nakon kompletiranja predmeta PU Posušje podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izviješće protiv osumnjičenih J. K. (19) i M.V. (19).

 

https://www.mupzzh.ba/content/opojna-droga-posu%C5%A1je