Tuesday, August 16, 2022 - 12:04

Ljubuški, 16.08.2022. godine

Postupajući u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga policijski službenici PU Široki Brijeg, u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. Kaznenog zakona F BiH.

Naime, temeljem operativnih saznanja PU Široki Brijeg, uz suglasnost županijskog tužitelja, zatražila je od Općinskog suda u Širokom Brijegu Naredbu o pretrazi obiteljske kuće, drugih objekata i vozila koje koristi G. Z. (26), s prebivalištem u mjestu Jare.

Temeljem naredbe o pretrazi izdane od strane Općinskog suda u Širokom Brijegu policijski službenici PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH u petak su u mjestu Jare izvršili pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi G. Z (26).

Tom prilikom policijski službenici pronašli su, te na izdanu Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli, neutvrđenom količinom suhe biljne tvari koja izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu, više komada streljiva različitog kalibra za automatsko oružje kao i druge predmete koje se dovodi u vezu s izvršenjem kaznenog djela.

G. Z. (26) je lišen slobode te je u službenim prostorijama PU Široki brijeg nad njim zavedena kriminalistička obrada – isti je ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  iz čl. 238. Kaznenog zakona F BiH i kazneno djelo Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. Kaznenog zakona F BiH.

Po kompletiranju predmeta PU Široki Brijeg podnijeti će Županijskom tužiteljstvu odgovarajuće izviješće protiv G. Z. (26).

                                                                                 

UPRAVA POLICIJE