Monday, July 18, 2022 - 12:39

Provodeći pojačane mjere u cilju suzbijanja zlouporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP Županije Zapadnohercegovačke došli su do operativnih saznanja da se na području mjesta Lipno , Ljubuški nalazi zasađen velik broj zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje. Po dobivenim saznanjima  policijski službenici Sektora kriminalističke  policije su pristupili pretrazi terena, te su na teško pristupačnom terenu u mjestu Lipno,  pronašli veći broj zelenih stabljika.

Dana 15.07.2022.godine oko 08:40 sati na lokalitet na kojem su bile zasađene stabljike dolaze dvije muške osobe i odmah počinju sa sabiranjem stabljika, te ih policijski službenici Sektora kriminalističke policije i policijski službenici Specijalne policije  lišavaju slobode. Utvrđeno je da se radi o osobama R. A. (63) i M. A.(21) iz mjesta Vitina, Ljubuški.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zajedno sa policijskim službenicima PU Ljubuški , PU Široki Brijeg i PU Posušje  pristupili su vršenju očevida  kojim  je utvrđeno da se na teško pristupačnom terenu u  mjestu Lipno, Ljubuški  nalazi zasađeno 918 zelenih stabljika koje svojim izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje, čija  vrijednost  bi u uličnoj preprodaji iznosila  preko milijun KM.

Nakon izvršenog očevida stabljike su izuzete i smještene u službene prostorije MUP-a ŽZH Ljubuški. U službenim prostorijama MUP-a ŽZH je nad gore navedenim osobama zavedena kriminalistička obrada   zbog postojanja osnova sumnje da su  počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238 KZ FBIH.  Osobe R.A. i M.A. su tijekom krim obrade  u cijelosti priznale  počinjene navedenog djela.  Po kompletiranju predmeta protiv  navedenih osoba  biti  će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu u Široki Brijegu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz članka 238 KZ FBIH.

 

Prilikom vršenja očevida došlo je do ozljede jednog policijskog službenika, te su  zbog teško pristupačnog terena u izvlačenje istog pomogli  djelatnici GSS. Ovim putem Uprava policije se želi zahvaliti svim djelatnicima GSS Ljubuški , Hitnoj medicinskoj pomoći DZ Ljubuški, kao i svim policijskim službenicima koji su sudjelovali u ovoj akciji.

 

Uprava policije