Thursday, January 5, 2023 - 14:13

Dana 04.01.2023.godine, policijski službenici Odsjeka  kriminalističke policije PU Široki Brijeg, u suradnji s policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, uz suglasnost tužitelja Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu a temeljem Naredbe o pretrazi, izdate od strane Općinskog suda Široki Brijeg, izvršili su pretragu obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi I.S.(37) iz mjesta Kočerin, Široki Brijeg.

Tom prilikom, policijski službenici su kod istog pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta: prozirnu PVC vrećicu u kojoj se nalazila suha zelena biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu „marihuanu“, preciznu digitalnu vagu i metalnu mrvilicu.

I.S. je lišen slobode, te je u službenim prostorijama PU Široki Brijeg  nad istim zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl.238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po kompletiranju predmeta protiv imenovanog I.S.(37) bit će upućeno odgovarajuće izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH