Wednesday, November 16, 2022 - 12:25

I.M.(32) iz Širokog Brijega kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo iz čl.238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kazneno djelo iz čl.371 KZ F BiH Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari, predao se policiji.

Podsjećamo, dana 12.11.2022. godine, radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su po Naredbi Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu obiteljske kuće, okućnice,  pratećih objekata i vozila koje koristi osoba I.M.(32) iz mjesta Biograci, Široki Brijeg, kojom prilikom je pronađena i izuzeta zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana, više komada vaga za precizno mjerenje, više komada automatskog i lovačkog oružja, te streljiva različitog kalibra.

I.M. je od tada nedostupan policiji, a isti je danas u 10.50 sati dobrovoljno pristupio u službene prostorije PU Široki Brijeg u pratnji s odvjetnikom.

I.M. je lišen slobode, te nad istim je zavedena kriminalistička obrada tijekom koje će biti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio gore navedena kaznena djela.

Po kompletiranju predmeta protiv I.M.(32) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenim gore navedenim kaznenim djelima.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a