Thursday, August 5, 2021 - 09:57

Jučer u poslijepodnevnim satima na društvenim mrežama objavljena je vijest o navodnom pokušaju otmice djeteta u Ljubuškom, a tu vijest prenijeli su i pojedini web portali.

U cilju objektivnog informiranja javnosti tim povodom ističemo slijedeće:

Dana 03.08.2021. godine u 20,50 sati jedan roditelj iz Ljubuškog pristupio je u PU Ljubuški u pratnji 11-godišnjeg djeteta te je prijavio da se oko 20 sati, u Ulici Ludviga Pavlovića u Ljubuškom kojom se njegovo dijete kretalo iz smjera stadiona Babovac prema obiteljskoj kući, pokraj djeteta zaustavilo motorno vozilo  u kome su se nalazile djetetu nepoznate osobe te da je osoba koja je sjedila na zadnjem sjedalu djetetu ponudila bombone  i mamila dijete da sjedne u vozilo, nakon čega se dijete u strahu udaljilo od vozila a vozilo se okrenulo i udaljilo u smjeru iz kojega je došlo.

Odmah po zaprimanju prijave policijski službenici poduzeli su niz mjera i radnji u cilju provjere navoda iz prijave, a navodi iz prijave još uvijek se provjeravaju.

Do sada poduzetim mjerama i radnjama nisu potvrđeni navodi iz prijave.

U jučerašnjem dnevnom Izviješću o stanju sigurnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj kojeg objavljujemo na web stranici MUP-a (HALO 122) nismo spomenuli tu prijavu, kako bismo izbjegli stvaranje panike i masovne psihoze, što ne znači da policija nije s punom ozbiljnošću pristupila provjeri navoda iz prijave.

Pozivamo građane da ako imaju bilo kakvih korisnih saznanja o navodnom događaju da o istima izvijeste mjesno nadležnu PU Ljubuški.

Također, pozivamo građane i medije da ne šire neprovjerene informacije.

 

                                                                                               UPRAVA POLICIJE