Tuesday, October 4, 2022 - 14:59

U službenim prostorijama MUP-a Županije Zapadnohercegovačke danas su potpisani ugovori za školovanje s trideset polaznika temeljne policijske obuke za čin „policajac” i s osam polaznika temeljne policijske obuke za čin „mlađi inspektor” koji će se školovati u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Obuka za sve polaznike kreće 10. listopada 2022. g., s tim da 28 kadeta i 2 kadetkinje za čin policajac završavaju s obukom 9. lipnja 2023. g., a 5 kadeta i 3 kadetkinje za čin mlađeg inspektora s obukom završavaju 7. travnja 2023. g.

Potpisivanjem ugovora je završen višemjesečni proces odabira kadeta, a u tijeku je natječaj za prijam još 63 kandidata za pohađanje temeljne policijske obuke u činu policajac.

Naše Ministarstvo će se u narednom periodu susresti s odlaskom većeg broja djelatnika u mirovinu, stoga kontinuirano obnavljamo policijske kadrove i redovito upućujemo kadete na školovanje.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a jedni su od najodgovornijih za sigurnost ZHŽ-a, a očekujemo da će obuka i zapošljavanje novih kadrova znatno pridonijeti poboljšanju sigurnosne situacije u ŽZH.

 

FOTOGALERIJA: https://mupzzh.ba/content/potpisivanje-ugovora-s-kadetima

 

 

UPRAVA POLICIJE