Wednesday, September 20, 2023 - 09:41

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 19.09.2023. godine, u 13,00 sati, u mjestu Knešpolje u Širokom Brijegu, zaustavili i kontrolirali osobno vozilo marke ,,VW Bora'', bh registarskih oznaka, kojim je upravljao A.S. rođen 1990. godine iz Livna, a na mjestu suvozača se nalazio A.O. rođen 1992. godine iz Livna.                       

Tom prilikom policijski službenici su kod gore imenovanog A.O. pronašli i privremeno izuzeli PVC vrećicu u kojoj se nalazi materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin.

Zbog postojanja osnova sumnje da je isti počinio kazneno djelo ,,Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga” iz članka 239. Kaznenog zakona F BiH, A.O. je lišen slobode, te nad istim je u službenim prostorijama PU Široki Brijeg zavedena kriminalistička obrada, dok je vozač A.S. saslušan u svojstvu svjedoka.

Policijski službenici PU Široki Brijeg će po kompletiranju predmeta protiv A.O. uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom kaznenom djelu opisanom u čl.239 KZ F BiH.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH