Thursday, March 9, 2023 - 10:16

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 08.03.2023. godine u 14:00 sati, na Trgu Ante Starčevića u Širokom Brijegu, zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke „Mercedes B 180'', BH registarskih oznaka, kojim je upravljao I.I. (39) iz Tuzle, dok se na mjestu suvozača nalazio M.D. (36) iz Tuzle.

Tom prilikom policijski službenici su kod imenovanog I.I. pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta jednu kutiju od cigareta u kojoj se nalazi suha zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa „Marihuana” i metalnu kutiju u kojoj se nalazi sadržaj koji asocira na opojne droge „Speed“, „Ecstasy“ i „Marihuanu”.

U službenim prostorijama PU Široki Brijeg je nad I.I. provedena kriminalistička obrada kojom prilikom je ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ,,Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga" iz članka 239. KZ F BiH.

Policijski službenici PU Široki Brijeg će po kompletiranju predmeta protiv I.I. (39) uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom kaznenom djelu opisanom u čl.239 KZ F BiH.

FOTOGALERIJA: https://mupzzh.ba/content/opojna-droga-%C5%A1iroki-brijeg-0

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH