Wednesday, March 27, 2024 - 14:31

 U Ljubuškom dana 18.03.2024.godine ispred tržnog centra „ Namex“ održan je treći  ujedno i posljednji val kampanje „ Poštuj život, ne oružje“ koji se provodio kroz projekat „ Prevencija i smanjenja posjeda ilegalnog oružja u BiH“ . U kampanji je sudjelovalo 10 županijskih ministarstava unutarnjih poslova u F BiH, MUP RS-a i Policija Brčko distrikta.

Kroz kampanju su održana predavanja u Srednjim školama na području Zapadnohercegovačke županije, gdje su mladi aktivno sudjelovali u razgovoru s policijskim službenicima kroz kvizove i edukacijski materijal su informirani o važnosti odgovornog držanja oružja. Upućen je i apel građanima, ukoliko pronađu vatreno oružje ili minsko-eksplozivna sredstva, da samovoljno ne poduzimaju mjere, već na besplatan broj 122 izvijeste najbližu Policijsku upravu koja će utvrditi činjenično stanje, na siguran način preuzeti, zakonito uskladištiti te u konačnici deaktivirati oružje u skladu sa zakonskim propisima.   

Iako je službeno kampanja završena Uprava policije MUP-a ŽZH, će u budućem periodu nastaviti aktivnosti s ciljem podizanja svijesti građana o opasnostima vatrenog oružja kako bi se sigurnost građana podigla na viši nivo.