Tuesday, June 21, 2022 - 15:38

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) kroz CIAT projekt , koji financira Vlada SR Njemačke , provodi već 4 godine projekt za borbu protiv ilegalne trgovine oružjem u Bosni i Hercegovine. Policijski službenici Uprave policije MUP-a županije Zapadnohercegovačke su od samog početka bili uključeni u ovaj projekta, koji se realizirao kroz niz radionica , na kojima su policijski službenici aktivno sudjelovali i usvajali nova znanja. Kao rezultat svega navedenog , policijski službenici ove Uprave policije su izradili Standardne operativne procedure (SOP), koje čine zbirku naputaka koja pružaju kratke i precizne smjernice u postupanju u različitim fazama borbe protiv ilegalne trgovine oružjem u BiH. Također je ova Uprava policije dobila kao donaciju dva endoskopa, uređaja za pregled zatvorenih prostorija, vozila i sl.

Završna faza ovog CIAT projekta je bila obuka 50 policijskih službenika MUP ŽZH, koja se održala 14.i 15.06.2022.godine u Ljubuškom, gdje su se isti upoznali sa Standardnim operativnim procedurama i radom na endoskopu.

Ovom prilikom se zahvaljujemo UNDP-u, CIAT-u, Vlade SR Njemačke na donaciji navedenih uređaja, te pomoći koju su pružali tijekom realizacije ovog projekta. Osim toga posebna zahvalnost je iskazana i umirovljenom kolegi Granične policije Kemalu Bajraktareviću, koji je sudjelovao u obuci naših policijskih službenika, te nesebično prenosio svoja znanja i iskustva.

Fotografije sa radionice možete pogledati u galeriji na web stranici MUP-a ŽZH.

 

Uprava policije