Friday, March 20, 2020 - 20:34

U ŽZH zabrana kretanja mlađima od 18 i starijim od 65 godina.

Županijski stožer civilne zaštite na četvrtoj izvanrednoj sjednici održanoj dana 20.03.2020. godine, donio je nove zapovijedi koje stupaju na snagu danom donošenja.

Zapovijedi Županijskog stožera civilne zaštite objavljujemo u cijelosti:

  • Zapovijeda se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Županije Zapadnohercegovačke.
  • Osobama iz točke 1. ove Zapovijedi izuzima se odlazak liječniku uz prethodnu telefonsku suglasnost zdravstvene ustanove.
  • Za provođenje i nadzor nad provođenjem ove Zapovijedi zadužuje se Ministarstvo unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke.
  • Zadužuje se MUP Županije Zapadnohercegovačke da putem Županijskog operativnog centra civilne zaštite izvještava Županijski stožer civilne zaštite o svim poduzetim mjerama na izvršenju ove zapovijedi.
  • Ova zapovijed primjenjuje se i stupa na snagu danom donošenja, te vrijedi do 31.03.2020.godine.

Molimo građane ovih dviju dobnih skupina da ovu Zapovijed shvate ozbiljno, jer je prvenstveno donesena zbog njihove zaštite, a u konačnici i zaštite članova njihovih obitelji.

Policijski službenici MUP-a ŽZH će redovito poduzimati potrebne mjere i radnje s ciljem potpunog izvršenja svih zapovijedi Kriznog stožera ŽZH, a o učinjenom će redovito izvještavati operativni centar civilne zaštite i stožer civilne zaštite.

Također, ovim putem Vas želimo obavijestiti da se obustavlja javni prijevoz putnika osim taxi službe.

 

MUP ŽZH