Thursday, March 12, 2020 - 13:23

Postupajući po zavedenoj operativno-taktičkoj akciji kodnog naziva „Opijat IV”, policijski službenici PU Ljubuški su na temelju Naredbe Općinskog suda Ljubuški dana 11.03.2020. godine izvršili pretres vozila, kuće, okućnice i pratećih objekata koje koristi osoba B.Š. (22) iz mjesta Mostarska Vrata, Grad Ljubuški.

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli, te na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta  izuzeli manju količinu suhe zeljaste tvari koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa „Marihuana“.

Nakon izvršenog pretresa gore imenovani B.Š.  je lišen slobode, te je nad istim provedena kriminalistička obrada tijekom koje je od istog uzet iskaz na zapisnik o ispitivanju osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio KD iz čl. 238  KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

O svemu je izvješteno Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta policijski službenici će protiv navedenog B.Š. uputiti  izvješće o počinjenom gore navedenom KD Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu. 

 

UPRAVA POLICIJE