Monday, September 19, 2022 - 10:25

AKCIJA „LORD”

Radeći po zavedenoj akciji kodnog naziva „LORD” na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su dana 17.9.2022. godine oko 16,00 sati u ul. Mile Bošnjaka u Posušju, zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke „VW Golf“, bh registarskih oznaka, kojim je upravljao M.I.G.(23) iz Posušja, dok se na mjestu suvozača nalazio J.Š.(25).

Tom prilikom policijski službenici su kod imenovanog M.I.G. pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta više prozirnih PVC vrećica u kojima se nalazila suha zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana i digitalnu vagu.

Nad gore imenovanim M.I.G. je u službenim prostorijama PU Posušje zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl.238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a suvozač je saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti navedenog kaznenog djela.

Po kompletiranju predmeta protiv imenovanog M.I.G.(23) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu.

 

UPRAVA POLICIJE