Tuesday, May 23, 2023 - 09:52

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 21.05.2023. godine u 18.10 sati u Ulici Antuna Mihanovića u Širokom Brijegu, uočili i legitimirali žensku osobu za koju su utvrdili da se radi o P.K. (22) iz Širokog Brijega.

Tom prilikom policijski službenici su kod imenovane pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta pet PVC vrećica u kojima se nalazi praškasta materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu kokain, jednu manju i jednu veću PVC vrećicu u kojima se nalazi zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu marihuanu.

P.K. je lišena slobode, te nad istom je u službenim prostorijama PU Široki Brijeg provedena kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo ,,Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga " iz čl. 238 KZ F BiH.

Dana 22.05.2023. godine policijski službenici OKP-a PU Široki Brijeg su temeljem Naredbe Općinskog suda u Širokom Brijegu izvršili pretragu obiteljske kuće koju koristi gore navedena P.K. iz Širokog Brijega kojom prilikom je pronađen i na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzet jedan PVC omot u kojemu se nalazi bijela praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu.

Policijski službenici PU Široki Brijeg će po kompletiranju predmeta protiv P.K. (22) uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH