Tuesday, September 6, 2022 - 15:11

Radeći na suzbijanju neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici PU Široki Brijeg su dana 5.9.2022. godine u 21.30 sati, u mjestu Ljuti Dolac, Široki Brijeg, zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke „Fiat Punto“, BiH registarskih oznaka, kojim je upravljao M.K.(36) iz mjesta Čitluk, a na mjestu suvozača se nalazio tridesetosmogodišnji BiH državljanin, kojom prilikom su kod gore imenovanog M.K. pronašli i privremeno izuzeli uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta jednu PVC vrećicu  u kojoj se nalazila suha zeljasta biljna materija koja svojim izgledom i mirisom asocira na opojnu drogu tipa Marihuana i dvije PVC vrećice u kojima se nalazi praškasta materija za koju se sumnja da se radi o opojnoj drogi Speed.

Isti je lišen slobode, te je u službenim prostorijama PU Široki Brijeg zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je M.K. ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl.238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a suvozač je saslušan u svojstvu svjedoka na okolnosti gore navedenog kaznenog djela.

Po kompletiranju predmeta protiv imenovanog M.K.(36) bit će upućeno izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu.

 

UPRAVA POLICIJE