Monday, September 25, 2023 - 13:19

Dana 22.09.2023. godine u 08.20 sati, u PU Ljubuški je nazvala K.B.(1998) i prijavila svog supruga D.B.(1982) iz Ljubuškog da je isti pod utjecajem alkohola, te da je od istog fizički napadnuta kojom prilikom joj je nanio tjelesne povrede u njihovoj obiteljskoj kući koja se nalazi u mjestu Lipno u Ljubuškom.

Po zaprimanju prijave policijski službenici PU Ljubuški su izišli na mjesto događaja gdje su zatekli K.B. koju su odvezli u DZ Ljubuški gdje joj je ukazana liječnička pomoć, a prijavljenog D.B. alkotestirali pri čemu je očitana koncentracija od 2,46 g/kg alkohola u dahu, nakon čega je isti lišen slobode.

O svemu navedenom je izvješten dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, nakon čega su policijski službenici OKP PU Ljubuški i Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, po usmenoj naredbi Općinskog suda u Ljubuškom, izvršili pretragu navedene obiteljske kuće kojom prilikom je pronađeno više komada oružja i streljiva, te drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu s prijavljenim kaznenim djelom.

Zbog postojanja osnova sumnje da je D.B. počinio kazneno djelo Nasilje u obitelji iz čl.222 KZ F BiH  i kazneno djelo Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz čl.371. KZ F BiH, Općinski sud u Ljubuškom je donio Rješenje kojim je navedenom D.B. određena mjera zabrane iz čl.140a ZKP-a.

Kako se već čulo u medijima, ovo je prvi put da žrtva prijavljuje nasilje u obitelji, a policijski službenici su poduzeli sve potrebne mjere i radnje predviđene zakonom, kako bi zaštitili žrtvu nasilja te procesuirali počinitelja ovog kaznenog djela.

Ovom prilikom apeliramo na građane da svako nasilje prijave policiji, te pozivamo sve žrtve nasilja da bez odlaganja prijave počinjenje kaznenog djela nasilja u obitelji nadležnoj PU ili putem telefona na broj 122 kako bi počinitelje kaznenog djela na vrijeme odvratili od mogućeg ponavljanja djela.  

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH