Monday, April 20, 2020 - 10:15

Dana  17.04.2020. godine u 14.20 sati, PU Ljubuški je zaprimila prijavu od osobe B.M.(60) da se u mjestu Humac, grad Ljubuški dogodilo kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti.

Po zaprimanju prijave policijski službenici PU Ljubuški su izišli na mjesto događaja te izvršili očevidne radnje.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, policijski službenici PU Ljubuški su došli do saznanja da bi počinitelj navedenog kaznenog djela mogla biti osoba  B.E.M.(45) iz mjesta Humac u Ljubuškom. Nad istim je zavedena kriminalistička obrada, te je ispitan u svojstvu osumnjičenika na navedene okolnosti kojom prilikom je u potpunosti priznao počinjenje gore navedenog djela nakon čega je lišen slobode.

Dana 18.04.2020. godine, policijski službenici PU Ljubuški su temeljem Naredbe suca za prethodni postupak Općinskog suda u Ljubuškom, izvršili pretres obiteljske kuće, pratećih objekata i vozila koje koristi  gore imenovani B.E.M. kojom prilikom je pronađeno više predmeta koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem navedenog kaznenog djela, te isto je izuzeto na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

O svemu navedenom je upoznat dežurni županijski tužitelj, a po kompletiranju predmeta PU Ljubuški će protiv  B.E.M. podnijeti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu za počinjenje kaznenog djela iz članka 183. KZ F BiH Ugrožavanje sigurnosti i kaznenog djela iz članka 371. KZ F BiH Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

 

UPRAVA POLICIJE