Friday, November 17, 2023 - 14:00

Dana 16.11.2023. godine u Širokom Brijegu je počeo drugi val kampanje „ Poštuj život – ne oružje“ u kojoj sudjeluje 10 MUP-ova u F BiH, MUP RS-a i policija Brčko Distrikta.

Kampanja je većim dijelom edukativnog karaktera usmjerena na podizanje svijesti mladih ljudi o opasnosti nelegalne uporabe vatrenog oružja.

Tom prilikom policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH su održali predavanje učenicima srednjih škola, koji su imali priliku odgovoriti na kviz pitanja i osvojiti simbolične nagrade.

Događaju je prisustvovao veliki broj građana koji su od policijskih službenika slušali o obveznosti pridržavanja zakonskih propisa o odgovornom držanju vatrenog oružja koje mora biti van dohvata djece i osoba koje nemaju ovlaštenje posjedovati oružje.

Građani su pozvani ukoliko uoče odbačeno oružje, bitno je da ga ne diraju, nego da odmah obavijeste policiju na broj 122 kako bi poduzela mjere i radnje iz svoje  nadležnosti.

Projekt se provodi uz podršku Koordinacijskog odbora za kontrolu malog i lakog naoružanja u BiH uz suradnju Razvojnog program Ujedinjenih Naroda u BiH.

 

FOTOGALERIJA: https://mupzzh.ba/content/kampanja-po%C5%A1tuj-%C5%BEivot-ne-oru%C5%BEje

 

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH