Friday, February 19, 2021 - 13:33

Dana 18.2.2021. godine u 23.20 sati policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH su radeći po zavedenoj akciji kodnog naziva ,,LORD'' u ulici Pobijenih franjevaca u Širokom Brijegu, zaustavili i kontrolirali osobno motorno vozilo marke ,,Mercedes Benz'', BiH registarskih oznaka, kojim je upravljao T.P. (41) iz mjesta Dužice, grad Široki Brijeg, kojom prilikom je kod istog pronađena PVC folija u kojoj se nalazi bijela praškasta materija za koju se sumnja da je opojna droga ,,Speed“, te jedna papirna maramica u kojoj se nalazi zeljasta biljna materija koja asocira na opojnu drogu tipa ,,Marihuana''.

Policijski službenici su na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeli navedenu opojnu drogu, te je nad istim u službenim prostorijama MUP ŽZH zavedena kriminalistička obrada tijekom koje je isti ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenog djela ,,Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga'' iz čl. 238 KZ F BiH.

O svemu navedenom je upoznat dežurni županijski tužitelj u Širokom Brijegu, a po kompletiranju predmeta protiv imenovanog T.P. bit će upućeno izvješće o počinjenom gore navedenom kaznenom djelu prema Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-A ŽZH