Monday, January 11, 2021 - 13:27

Postupajući po akciji kodnog imena „LORD“, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH rasvijetlili su kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 238. KZ-a F BiH.

Naime, dana 08.01.2021. godine oko 19:00 sati, u Ulici Blage Zadre u Grudama, postupajući temeljem operativnih saznanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zaustavili su motorno vozilo marke VW Golf, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao J. P. (41) iz Gruda.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, J. P. (41) je potvrdno odgovorio te je dragovoljno predao veću foliju u kojoj se nalazi praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu kokain, više zapakiranih PVC folija koje sadrže praškasta tvar koja asocira na opojnu drogu kokain, nekoliko smotuljaka u kojima se nalazi zeljasta tvar koja asocira na opojnu drogu marihuanu i digitalnu vagu, što je od istoga oduzeto uz Potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta.

U službenim prostorijama MUP-a ŽZH J. P. (41) ispitan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti, a o svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj.

Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv J. P. (41) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  iz čl. 238. KZ-a F BiH.

                                                                                 

UPRAVA POLICIJE