Thursday, July 16, 2020 - 12:54

Ljubuški, 16. srpnja 2020. godine

Postupajući po akciji kodnog imena „LORD“, koja je zavedena s ciljem suzbijanja zloporaba opojnih droga, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH rasvijetlili su kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a F BiH.

Naime, dana 11.07.2020. godine oko 20:0 sati, u Ulici Alije Nametka u Ljubuškom, postupajući temeljem operativnih saznanja policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH zaustavili su motorno vozilo marke VW Golf, BH registarskih oznaka, kojim je upravljao S. S. (44) sa šireg područja općine Čitluk.

Tom prilikom, na postavljeno pitanje posjeduje li zabranjene supstance, S. S. (44) je potvrdno odgovorio te je dragovoljno predao aluminijsku foliju na kojoj se nalaze praškasti ostaci koji asociraju na opojnu drogu heroin, kao i 3 paketa tableta Heptanon od 5 mg, ukupno 30 tableta.

Na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta od S. S. (44) oduzeta je aluminijska folija na kojoj se nalaze praškasti ostaci koji asociraju na opojnu drogu heroin, kao i 3 paketa tableta Heptanon od 5 mg, ukupno 30 tableta, a S. S. (44) je u službenim prostorijama MUP-a ŽZH saslušan u svojstvu osumnjičenog na navedene okolnosti.

O svim poduzetim mjerama i radnjama izvješten je dežurni županijski tužitelj.

Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH u redovnom će postupku podnijeti Županijskom tužiteljstvu izviješće o počinjenom kaznenom djelu protiv S. S. (44) zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239. KZ-a F BiH.

                                                                                 

UPRAVA POLICIJE