Monday, October 3, 2022 - 14:38

Više osoba lišeno slobode.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH, provodeći višemjesečnu akciju kodnog naziva „KOTA 22“, su postupili po Naredbi Općinskog suda u Ljubuškom, te dana 30.09.2022. godine uz ispomoć policijskih službenika PU Posušje, PU Ljubuški, PU Grude, PU Široki Brijeg i Specijalne policije MUP-a ŽZH, na četiri lokacije izvršili pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila koje koriste osobe I.B.(64) iz Posušja, Z.V.(45) iz Ljubuškog, M.B.(43) iz Ljubuškog i I.B.(23) iz Posušja.

Posebno ističemo da su policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH ispomoć pružili i policijski službenici Granične policije BiH sa službenim psom, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo.

Prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih objekata i vozila koje koristi I.B. (64) iz Posušja, policijski službenici su pronašli i izuzeli dva motorna vozila marke Seat i BMW, veći broj stranih popunjenih i praznih prometnih dozvola i knjiga vozila, strane registarske oznake, razne predmete za krivotvorenje dokumenata, mobitele, te druge predmete koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelima. Imenovani je lišen slobode, te ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti kaznenog djela iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kaznenog djela iz čl. 373 KZ F BiH Krivotvorenje isprava.

Kod Z.V.(45) iz Ljubuškog, prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih objekata i vozila, policijski službenici su pronašli i izuzeli jednu automatsku pušku, jednu lovačku pušku za koju isti ne posjeduje dozvolu i više komada nedozvoljenog streljiva, više komada štapina-eksploziva i detonatorskih kapsula, 3 okvira za automatsku pušku i mobilni uređaj. Imenovani je lišen slobode, te ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela iz čl. 371 KZ F BiH Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari i kaznenog djela iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretrage obiteljske kuće, popratnih objekata i vozila koje koristi M.B.(43) iz Ljubuškog, policijski službenici su pronašli i na potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta izuzeli predmete koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelom. Isti je lišen slobode, te ispitan u svojstvu osumnjičenika na okolnosti kaznenog djela iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Također, prilikom pretrage stana i vozila koje koristi I.B.(23) iz Posušja, pronađeni su i izuzeti predmeti koji se dovode u vezu s izvršenim kaznenim djelima, te je isti lišen slobode i ispitan u svojstvu osumnjičenika zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238 KZ F BiH Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i kazneno djelo iz čl. 373 KZ F BiH Krivotvorenje isprava.

Po kompletiranju predmeta, policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a ŽZH će protiv I.B.(64), Z.V.(45), M.B.(43) i I.B.(23) uputiti izvješće Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu zbog postojanja osnova sumnje da su isti počinili gore navedena kaznena djela.

 

Fotogalerija: https://mupzzh.ba/content/akcija-kota-22

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH