Thursday, March 30, 2023 - 14:49

Uprava policije MUP-a Županije Zapadnohercegovačke podržat će medijsku kampanju „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu!“ koju realizira Federalno ministarstvo prometa i komunikacija u suradnji s HT Eronetom i BH Telecomom.

U vremenskom razdoblju od 03. travnja do 30. travnja 2023. godine, Uprava policije MUP-a ŽZH u suradnji s Federalnim ministarstvom prometa i komunikacija, HT Eronetom i BH Telecomom će provesti preventivno-represivnu akciju „Glavu gore! Stop korištenju mobitela u prometu!“.

U cilju povećanja sigurnosti svih sudionika u prometu, policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH će od 03.-16.04.2023.g. preventivno djelovati i upozoravati vozače motornih vozila na opasnosti korištenja mobitela tijekom vožnje, a u periodu od 17.-30.04.2023. godine pojačano represivno djelovati na vozače koji koriste mobilne uređaje za vrijeme vožnje po čl.33 Zakona o sigurnosti prometa na cestama Županije Zapadnohercegovačke.

Analizirajući negativne trendove kod vozača u prometu jedan od glavnih je svakako korištenje mobitela za vrijeme vožnje, a posebno kod mlađe populacije vozača. Pojačanim mjerama policije očekuje se znatan utjecaj na otklanjanje nastanka prometnih nesreća, te smanjenje štetnih posljedica.

U cilju poboljšanja ukupnog stanja sigurnosti prometa na cestama, sprječavanja najtežih prometnih prekršaja, kao i smanjenja broja prometnih nesreća s teškim posljedicama, policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH će sankcionirati i sve druge zatečene prekršaje.

Ovim putem apeliramo na građane da se suzdrže od korištenja mobitela prilikom upravljanja vozilom u cilju zaštite života i zdravlja svih sudionika u prometu.

 

UPRAVA POLICIJE MUP-a ŽZH